Пилешка крем супа с масло и картофи
Пюрирана супа с пилешко месо, картофи, моркви и сметана.
Необходими продукти:
- 1 л вода
- 200 г пилешки гърди
- 300 г картофи
- 100 г моркови
- 50 г масло
- сол и пипер на вкус
- 100 г заквасена сметана и магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата в тенджера, а докато тя заври, измийте месото и го нарежете на кубчета.
2. Пуснете мръвките да врат и се заемете с картофите. Обелете ги, измийте, нарежете на кубчета и добавете в супата.
3. Следва моркова - отнесете се с него, както и с картофите.
4. След като зеленчуците са добре сварени, сложете маслото в тенджерата, добавете сол и пипер на вкус и пюрирайте.
5. Оставете крем-супата да закипи и снемете от огъня.
6. Поднесете топла с лъжичка заквасена сметана и наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ