Джинджифилово пиле с картофи
Средно | Порции 2
| Видяна: 4538
Пилешки бутчета с чесън.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 200 - 300 г джинджифил (на вкус)
- 5 скилидки чесън
- 3 с.л. сол
- 2 - 3 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. зеленчуково олио
- 1 морков, нарязан
- 3 картофа, нарязани
Начин на приготвяне:
1. Разбийте джинджифила и чесъна в блендер.
2. В тенджерка сгрейте зеленчуковото олио и сусамовото олио. Изпържете като разбърквате джинджифила и чесъна докато леко покафенеят.
3. Прибавете пилешкото. Овкусете със сол.
4. Прибавете картофите и морковите.
5. Прибавете пилешки бульон, колкото да покрие всички продукти.
6. Оставете покрито на среден огън за 40 мин.
7. Преди сервиране оставете да се вари непокрито за 3 мин.
8. Поднесерте с ориз и по желание с хайнански чили сос.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40-45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ