Дебели кюфтета - изпържени и после запечени
Големи кюфтета от кайма с пържени моркови и лук.
Дебели кюфтета - по две в порция са достатъчни за стабилно прихапване, защото са наистина сочни и големи. Това е рецептата за кюфтаци на Всегда Вкусно, в която меснта храна се готви първо на тиган, а след това на фурна, за да запази максимума на свежестта си.
Първо се прави запръжката от зеленчуци. За целта се запържва в малко мазнина наситнен лук. След побеляване към него се добавя чесън, после и рендосани моркови. Съдържанието на тигана се изсипва при смляно телешко и по-голямо количество смляно свинско месо. Можете да използвате директно кайма смес 60:40 в полза на прасето. Овкусява се със сол и пипер, добавя се подправка за кайма и се поръсва с царевично нишесте, за да стегне текстурата. За пръхкавост се налива мляко и се замесва.
От това количество се оформят осем кюфтета. С каква форма - гледайте във видеото. Първо се готвят в намзнен тиган за по няколко минути от страна, колкото да се запечатат. След това се прехвърлят в тавичка и се допичат за 12-13 минути в предварително загрята на 180 грдуса фурна. А после можете да сервирате с въглехидратна гарнитура - ориз или картофи или пък да поднесете с пресни зеленчуци за по-диетично. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ