Регистрация

Гювеч със свинско, картофи и патладжани

Гювеч със свинско, картофи и патладжани
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 20492

Богат свински гювеч с бамя, зелен фасул, чушки, домати, картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско от плешка
  • 4-5 картофа
  • 2 глави кромид лук
  • 3 чушки
  • 2 моркова
  • 1 патладжан
  • 300 г зелен фасул
  • 200 г бамя
  • 2 домата
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • връзка магданоз
  • 4-5 стръка копър
  • 4-5 супени лъжици олио или зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарязвате месото на хапки и го задушавате с мазнината за около 30 минути.

2. Добавяте към месото и зеленчуците, които сте нарязали на парчета - без домата и подправките – тях ще добавите на по-късен етап. Добре е да осолите патладжана предварително и да престои така за около 15-20 минути, за да се отдели от него горчивината му.

3. На умерено силен котлон задушавате зеленчуците и месото за около 15 мин. След това добавяте червения пипер, осолявате и изсипвате в тавата, в която ще го печете. Добавяте 500 мл вода, както и магданоза, копъра, доматите и черния пипер.

4. Печете 40 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна.

5. В гювеча трябва да остане малко течност, за това контролирайте печенето.

Добър апетит!

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта