Гювечета със свинско, лук и домати
Печено свинско в гювече.
Необходими продукти:
- 800 г свинско месо (може и обрезки)
- сол и пипер
- олио
- 4 глави лук
- 2 глави чесън
- 4 домата
- чубрица
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на хапки. Поръсете със сол и пипер, покапете с малко олио и запечатайте на сух тиган за няколко минути, колкото месото да хване коричка.
2. Три глави от лука наситнете. Една обелете и нарежете на колелца. Чесъна разделете на скилидки, но тях не белете. От средата на всеки от доматите отрежете по две големи кръгчета. Останалата част обелете и рендосайте.
3. В тигана от запечатването на свинското сгорещете олио. Запържете наситнения лук, щом започне да покафенява добавете и рендосаните домати. Поръсете със сол, пипер и чубрица.
4. Разпределете половината от тази запръжка на дъното на 4 земни гювечета. Отгоре поставете половината от мръвките. Върху тях половината от чесънчетата, после по шайба домат и лук, след това остатъка от запръжката, месо, чесънчета и кръгчета лук и домат.
5. Финално поръсете още чубрица и покапете с олио.
6. Захлупете с капаците, бутнете в студена фурна и включете на 180 градуса. След един час извдете ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ