Бонбони от бисквити с кондензирано мляко
Домашни шоколадови бонбони от кондензирано мляко с масло и бисквити.
Необходими продукти:
- 1 консерва 380 мл подсладено кондензирано мляко
- 3 ч.л. какао на прах
- 50 г масло
- 380 г чаени бисквити
- сладкарска декорация по желание - пръчици, топчета, ядки и др.
Начин на приготвяне:
1. Изсипете кондензираното мляко в купа и приберете в хладилник за 5-10 минути.
2. Маслото разтопете.
3. Бисквитите смелете на трохи в чопър.
4. В купатта с кондензирано мляко прибавете какаото на прах и разтопеното масло и с миксер разбийте на крем.
5. Изсипете 2/3 от бисквитените трохи и разбъркайте с шпатула или вилица докато се получи гъсто еднородно шоколадово тесто. Ако лепне по ръцете, приберете за малко в хладилника. Трябва да е много твърдо, затова при необходимост добавете още от смлените бисквити.
6. Отчупвайте си със супена лъжица от сместа и оформяйте с длани на сплеснат бонбон. Готовите бонбони редете в тава.
7. Оваляйте всеки бонбон в останалите смлени бисквити. Ако харесвате друг вид декорация, използвайте шарени пръчици, топчета, шоколадови или кокосови стърготини, смлени ядки или какао на прах.
8. Съхранявайте бонбоните в хладилник.
Източник: YouTube/Chnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ