Гъбена супа с картофи и целина
Супа с гъби, картофи, телешки бульон и овесени ядки.
Необходими продукти:
- 300 грама гъби печурки
- 1,2 литра вода
- 2-3 кубчета телешки бульон
- 2-3 картофа
- 2-3 стръка целина
- 2 с.л. овесени ядки по желание
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите, нарежете ги на полумесеци и ги пуснете да врат във вода за около 5 мин.
2. Отцедете гъбите, изсипете водата и налейте 1,2 литра нова вода. Върнете гъбите вътре и пуснете при тях телешките бульончета.
3. Наситнете картофите и ги добавете към супата.
4. Когато картофите са почти разварени, прибавете овесените ядки (ако слагате такива) и целината. Варете още 10 минути.
5. Сервирайте супата гарнирана със сметана, наситнени зелени подправки, овесени ядки или бисквити и любимия хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ