Регистрация

Гулаш с наденички и боб

Гулаш с наденички и боб
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1212

Боб с наденица и червени чушки по унгарски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г бял боб
  • 3-4 свински наденички
  • 500 г червени сладки чушки
  • 2 глави лук
  • 3 дафинови листа
  • 1,5 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • кимион, майонран и сол на вкус

Начин на приготвяне:

* Това ястие е неправилно наречено "гулаш", защото традиционната унгарска гозба се прави с телешко месо, а името и идва от думата "гуля", означаваща кравар. Тук месото е свинско, но техниката на направа си остава същата.

1. Накиснете боба от предната вечер във вода. След това сменете водата, кипнете, малко по-късно сменете пак, добавете дафиновите листа и варете един час. Не е нужно да се разварява до пълна готовност, защото го чака още готвене.

2. Наденичките нарежете на парчета. Запържете съвесем кратко в тиган с 1 с.л. олио. Прехвърлете в тава.

3. В същия тиган запържете наситнените глави лук, като добавите още 1 с.л. олио. След 3 минути готвене добавете и наситнения чесън. Гответе още минута и залейте с 3 черпака от водата на варенето на боба. Кипнете и прехвърлете в тава или голям глинен гювеч.

4. Добавете наденичките, сварения боб, доматеното пюре и подправки без сол. утнете във фурната на 200 градуса и оставете така 30 минути.

5. В тигана от пърженето на месото и лука добавете почистените и нарязани на кубчета чушки. Запържете до омекване в мазнина. След това прибавете към ястието и оставете да се готви до пълното разваряване на бобените зърна и желаната густота на соса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта