Регистрация

Гуакамоле с люто пържено говеждо

Гуакамоле с люто пържено говеждо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4178

Пикантно телешко, полегнало паста и листо маруля.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За гуакамолето:

  • 1 авокадо
  • 100 г червени и жълти чери домати
  • глава червен лук
  • кориандър
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол и черен пипер

За говеждото:

  • 400 г сочно говеждо месо
  • 2 сушени и нарязани чили чушлета
  • зехтин
  • масло
  • сол и черен пипер

Още:

  • 1 маруля
  • 150 г червено вино

Начин на приготвяне:

1. Пригответе гуакамолето. Има много добри инструкции навсякъде. Не пестете кориандъра.

2. Нарежете говеждото на хапки, околко сантиметър дебели.

3. Загрейте тиган, добавете зехтин и масло. Колкото повече толкова по-добре.

4. Добавете чилито в тигана, изчакайте малко и изпържете говеждото.

5. Извадете говеждото и сипете малко червено вино в тигана. Оставете да намалее. Отцедете парченцата чили. Имате готов сос.

6. Всичко е готово. Сложете малко гуакамоле на листо маруля. Натопете парче говеждо в соса и сложете в листото.

7. Повторете с останалото говеждо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. m
  2. Свинск
  3. a
  4. във
  5. a>
  6. food
  7. 456
  8. на фурна
  9. %D0%A1

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта