Гуакамоле с люто пържено говеждо
Пикантно телешко, полегнало паста и листо маруля.
Необходими продукти:
За гуакамолето:
- 1 авокадо
- 100 г червени и жълти чери домати
- глава червен лук
- кориандър
- зехтин
- лимонов сок
- сол и черен пипер
За говеждото:
- 400 г сочно говеждо месо
- 2 сушени и нарязани чили чушлета
- зехтин
- масло
- сол и черен пипер
Още:
- 1 маруля
- 150 г червено вино
Начин на приготвяне:
1. Пригответе гуакамолето. Има много добри инструкции навсякъде. Не пестете кориандъра.
2. Нарежете говеждото на хапки, околко сантиметър дебели.
3. Загрейте тиган, добавете зехтин и масло. Колкото повече толкова по-добре.
4. Добавете чилито в тигана, изчакайте малко и изпържете говеждото.
5. Извадете говеждото и сипете малко червено вино в тигана. Оставете да намалее. Отцедете парченцата чили. Имате готов сос.
6. Всичко е готово. Сложете малко гуакамоле на листо маруля. Натопете парче говеждо в соса и сложете в листото.
7. Повторете с останалото говеждо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ