Грилована риба тон с гарнитура от брюкселско зеле
Маринована риба тон на грил тиган с брюкселско зеле.
Необходими продукти:
- 3 филета риба тон (общо 600 г)
- 1 ч.л. зехтин
- 1 ч.л. сусамово олио (или още 1 ч.л. зехтин)
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- 500 г брюкселско зеле
- 1 с.л. олио
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Смесете зехтина и сусамовото олио. Добавете в тях намачкания чесън, соевия сос и лимоновия сок. Сложете по 2 щипки сол и пипер и разбъркайте хубаво.
2. Мариновайте филето риба за 20-тина минути в соса.
3. Кипнете вода, подсолете я и сварете брюкселското зеле за 5 минути на умерен огън. Отцедете от водата и шокирайте под течаща студена вода.
4. Сгорещете олиото в тиган, разтопете в него маслото и запържете брюкселското зеле докато хване апетитна коричка. Овкусете със сол и пипер.
5. Маринованата риба запечете на скара или грил тиган за по 2-3 минути от страна. В средата трябва да остане леко червена.
6. Сервирайте рибата с гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ