Регистрация

Говеждо по сечуански с чили и цвекло

Говеждо по сечуански с чили и цвекло
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3447

Телешка пържола с краставица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тънка говежда пържола
  • листа кресон
  • сечуански пипер (или друг пикантен червен пипер по избор)
  • сол
  • лайм
  • зехтин
  • зелен лук
  • прясно чили
  • цвекло
  • краставица

Начин на приготвяне:

1. Поставете листата от кресон в купа или чиния.

2. Нарежете краставицата и я добавете към листата.

3. Подправете пържолата със сол и обилно количество сечуански пипер. Изпържете от двете страни в силно загрят грил-тиган за около минута.

4. Междувременно нарежете цвеклото на тънки филии.

5. Накълцайте на дребно лютата чушка.

6. Добавете накълцаната чушка към цвеклото и разбъркайте. Добавете към салатата.

7. Пригответе дресинга. Накъцайте зеления лук на дребно.

8. Сипете зехтин в една купа и добавете зеления лук.

9. Подправете с лайм, черен пипер и сол.

10. Добавете към салатата.

11. Извадете пържолата от грил-тигана, нарежете я на парчета и сервирайте върху салатата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта