Говеждо по сечуански с чили и цвекло
Телешка пържола с краставица.
Необходими продукти:
- 1 тънка говежда пържола
- листа кресон
- сечуански пипер (или друг пикантен червен пипер по избор)
- сол
- лайм
- зехтин
- зелен лук
- прясно чили
- цвекло
- краставица
Начин на приготвяне:
1. Поставете листата от кресон в купа или чиния.
2. Нарежете краставицата и я добавете към листата.
3. Подправете пържолата със сол и обилно количество сечуански пипер. Изпържете от двете страни в силно загрят грил-тиган за около минута.
4. Междувременно нарежете цвеклото на тънки филии.
5. Накълцайте на дребно лютата чушка.
6. Добавете накълцаната чушка към цвеклото и разбъркайте. Добавете към салатата.
7. Пригответе дресинга. Накъцайте зеления лук на дребно.
8. Сипете зехтин в една купа и добавете зеления лук.
9. Подправете с лайм, черен пипер и сол.
10. Добавете към салатата.
11. Извадете пържолата от грил-тигана, нарежете я на парчета и сервирайте върху салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ