Говежда супа с прясно фиде
Супа с телешко и хляб.
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 малко парче джинджифил
- 1 ч.л. сол
- замразен спанак (или 200 г пресен)
- 400 г телешко
- 1 с.л. соев сос
- 50 г брашно
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Омесете брашното на тесто с необходимото количество студена вода.
2. Покрийте и оставете да престои.
3. Маждувременно нарежете спанака. Ако използвате замразен, го размразете предварително. Използвайте количество на вкус.
4. Нарежете лука, чесъна и джинджифила.
5. Нарежете месото на тънки ленти.
6. Запържете лука, чесъна и джинджифила в дълбока тенджерка.
7. Прибавете месото и соевия сос.
8. Разбъркайте хубаво.
9. Прибавете 1 л студена вода и нарязания спанак.
10. Докато заври водата, разточете на тънък слой тестото.
11. Изрежете ленти с дебелина 5 см.
12. Накъсайте лентите тесто на малки парченца и ги пуснете в кипящата вода.
13. Варете 5 мин. и овкусете.
14. Варете на слаб огън за няколко минути.
15. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ