Супа от волска опашка
Нетрадиционна телешка супа с много подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг волски опашки
- 7,6 см джинджифил, необелен, счукан
- 3 индийски орехчета, едро счукани
- 20 зърна карамфил
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- сол на вкус
- 3 моркова
- 2 стръка праз, нарязан на парчета от по 2,5 см
- 1 зелен лук, нарязан на парчета от по 2,5 см
- 2 средни картофа, нарязани на парчета от по 20 см
- 2 домата
- 1 ч.ч. нарязана целина
- пържен шалот
- 1 с.л. масло или зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Напълнете голяма тенджерка с достатъчно вода, колкото да покрие волската опашка хубаво и сложете джинджифила.
2. Оставете водата да заври, прибавете волската опашка и я варете 3 мин.
3. Излейте водата и отстранете джинджифила.
4. Напълнете отново тенджерата (с волската опашка) със студена вода и оставете да заври. Прибавете карамфила и индийското орехче и варете покрито с капак за 1 1/2 часа до омекване на месото.
5. Сгорещете масло/олио в тенджерка на среден огън, прибавете моркова, праза и зеления лук и сотирайте 3 мин., след това прибавете към супата, заедно с картофите, пипера и солта на вкус.
6. Покрийте и оставете да къкри 20 мин. или до омекване на картофите.
7. Налейте в купи и украсете с целина, резени домат и пържен шалот.
8. Поднесете горещо с ориз и крекери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ