Германски ньоки с масло
Средно | Порции 5
| Видяна: 4430
Много приятно ястие с любимия ни продукт - картофи.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- около 80 г бяло пшенично брашно
- 1-2 яйца
- 1 ч.л. смляно индийско орехче
- сол
- масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, оставете да изстинат и ги обелете.
2. Намачкайте ги или ги прекарайте през преса за картофи.
3. Смесете намачканите картофи с брашното, яйцето, индийско орехче и сол и направете меко тесто.
4. Сложете тендежрка с вода да заври.
5. Оформете пръчици с дължина около 5 см и ги пуснете в кипящата вода.
6. Когато изплуват на повърхността, извадете ньоките и ги запържете с малко масло.
7. Поднесете с пържен лук, кисело зеле, наденички или някакво месо по избор.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 60 мин
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ