Влажен кекс с бял шоколад и ягоди
Тънък кекс с масло, шоколад и плодове.
Бон Апети
Излъчен на 08.05.2018
Влажен кекс с ягоди, който не може да се похвали с обем и пухкавост, но за сметка на това може да се изфука с неповторим вкус, маслена сърцевина, шоколадова сладост и аромат на ванилия и ягоди, правят Лора и Стоян, за да представят рецептата за шведски сладкиш без набухватели. Приготвя се сравнително лесно и за по-малко от час попада на трапезата под формата на неустоим десерт с изискана визия.
Първо маслото се разтопява на водна баня и след като се втечни и е още топло, в него се натрошава бял шоколад, който да се стопи от температурата. Двете съставки се разбъркват докато се превърнат в течна сладка каша. В друг съд се разбиват яйца със захар и ванилия. В трети - се смесват брашно с щипка сол. Яйцата и масления шоколад се изсипват при брашното, добавят се лимонови корички и сместа се превръща в лепкаво, сравнително течно хомогенно тесто. То се прехвърля в намаслена формичка за сладкиши с дупка и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-17 минути.
След изваждане се охлажда. Вади се от формата и се прехвърля в поднос за торти. Поръсва се с пудра захар през цедка и по желание се украсява с резени пресни ягоди. Гледайте каква украса правят Лора и Стоян във видеото на Бон Апети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ