Вкусен шоколадов кейк
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 3763
Бърз и лесен десерт.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 250 г захар
- 250 г шоколад
- 250 г масло
- 250 г брашно
Начин на приготвяне:
1. Сложете захарта и 4-те яйца в купа и разбийте на пяна.
2. Разтопете шоколада и маслото на котлона.
3. Изсипете сместа с шоколада и маслото в купата с яйцата и захарта. Прибавете брашното и разбъркайте.
4. Изсипете така полученото течно тесто в намаслен съд за печене.
5. Сложете във фурната на 200°C за 20 до 25 мин. Кейкът ще е течен отвътре, затова, когато го извадите от фурната не го режете веднага, а го оставете в хладилника.
6. Когато се охлади и стегне напълно, поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ