Регистрация

Какаов кекс с шоколадов сироп



Какаов кекс с шоколадов сироп
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2612

Сиропиран шоколадов кекс с какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мокър шоколадов кекс - сладкишът, който дарява онова неустоимо усещане за плътен вкус и топяща се в устата текстура. Вариант на греховния десерт се готви в канала на Canan Ozalp, а рецептата е лесна дори и за неопитни кулинари.

Яйцата се разбиват със захарта на крем. Добавя се какао, мляко и олио и се разбива повторно. На финала в сместа влиза и брашното с бакпулвера и след няколко минути работа с миксера, кексовата смес е готова да бъде изпечена. За около час на 170 градуса се очаква да имате идеалния сладкиш, но всичко зависи от спецификата на фурната, дълбочината и големината на тавата.

А докато кексът се пече, се прави заливката - от подгрято мляко с олио, захар и какао, към което можете да прибавите богато количество шоколад. После режете на парчета горещия сладкиш, дупчите внимателно с вилица и заливате с охладения шоколадов крем. А сега трябва да оставите блазнещия десерт на мира, за да попие заливката.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта