Трифъл с мока шоколад
Десерт в купички с шоколадови курабийки и начупени бадеми.
Необходими продукти:
- шоколадови курабийки (начупени на кубчета)
- 200 мл бита сметана (30% масленост)
- 2 ч.л. захар
- 1 опаковка шоколадов пудинг
- 3 с.л. гранули кафе
- начупени бадеми
Начин на приготвяне:
1. Смесете захарта с битата сметана и разбивайте, докато се получат меки връхчета.
2. Смесете пудинга с гранулите кафе и пригответе пудинга според инструкциите на опаковката (Сложете го в мляко и загрейте, докато се сгъсти. При някои видове пудинг трябва да добавите захар).
3. Оставете пудинга да се охлади и добавете при него около 1/3 от разбитата сметана.
4. Сложете на дъното на всяка купичка/чаша за сервиране начупени шоколадови курабийки, пудинг, начупени бадеми, бита сметана.
5. Напълнете по този начин всички купички/чаши, в които ще сервирате. Завършете с битата сметана.
6. Украсете с бадеми и шоколадови стърготини.
7. Охладете за 1 час в хладилника преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ