Вита баница с праз, сирене и яйца
Домашна баница с готови кори, сирене, масло, яйца и праз лук.
Вкусна семейна баница с праз и сирене показва кулинарната влогърка Диди в своя канал didiskitchen. В рецептата няма нищо сложно или нетрадиционно, но пък се разкриват някои полезни хитрини, които могат да бъдат взаимствани, за да се получава всяка домашна баница по-вкусно.
Готвенето започва с наситняване и задушаване на празия лук. Не трябва да се добавя вода, може само мазнина в тигана, след което лукът се посолява и се оставя на умерен огън под капак, докато пусне водата си. После капакът се маха и се чака течността да изври. През това време в купа се разбиват яйцата и в тях се натрошава бяло сирене. Когато лукът е готов, се пресипва в чиния, за да се охлади. По този начин няма да запече яйцата. След това се изсипва при плънката и се разбърква.
2 кори за баница се покапват с олио и в тях се разпределя част от плънката. Завива се на руло и се поставя в средата на намазнена кръгла тава. Следват втори чифт кори и познатата техника. Когато баницата се завие изцяло, се намазва с масло, за да бъде кората ѝ хрупкава и да ухае още по-апетитно. Пъхва се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.
След изваждане баницата се напръсква с вода и се увива с хавлиена кърпа, за да почине и да се отпусне. И още преди да се е охладила напълно, може да се сервира - топла, ароматна и вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ