Кори за баница със заливка от яйца и сирене
Нетрадиционна отворена баница с много масло.
Различна баница в стил мързелива питка с яйца и сирене показва Иван Звездев, като първо запича корите, а след това ги залива с плънката и връща ястието във фурната да се досготви.
За целта първо корите се навиват на руло и се нарязват на напречни рулца. След това се редят в намаслена тавичка и се пъхват за 20 минути на 180 градуса. През това време в купа се разбиват яйцата, а маслото се разтапя на водна баня. Половината от маслото се налива при яйцата. С другата половина се заливат корите. Сиренето се натрошава в сместа и се добавя газирана вода. Корите се заливат хубаво и се връщат във фурната за 20-25 минути.
По желание след изваждане можете да увиете с кърпа. А после - да се насладите на най-лесната за направа баница, която след по-малко от час ще е на трапезата за закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ