Регистрация

Вегетариански шницели от зеле с панировка

Вегетариански шницели от зеле с панировка
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 747

Вегетариански шницел от зеле или зеленчукови шницели от панирано зеле за мезе или гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка зелка около 1 кг
  • вода + сол за варенето
  • 2 яйца с готовност за 3 и 4
  • 100 г галета
  • 140 г брашно (1 ч.ч.) +2 с.л.
  • сол, червен и черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 100 мл олио
  • листата на връзка копър
  • кисело мляко с чесън и копър за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Зелката разрежете на две половини през кочана. Сложете едната половинка в тенджера, залейте с топла вода, сипете 1 ч.л. сол и кипнете. Намалете огъня и варете 5-6 минути. Извадете да се отцеди и през това време сложете втората половинка във водата. Варете 7 минути. Извадете и отцедете и нея.

2. Нарежете зелето напречно на филийки с дебелина около 2 см. Махнете кочана предварително, за да не развали своеобразните зелеви шницели.

3. Разбийте в чиния яйца със сол и пипер. В друга сипете галетата, 2 с.л. от брашното, сол, пипер, чесън на прах и разбъркайте. В трета сипете брашното. В тигана сипете олиото и пуснете да се сгорещява на средна степен. Застелете си чиния за вадене с домакинска хартия или салфетки, които да попиват излишната мазнина.

4. Взимайте зелев слайс, овалвайте в брашно, после в яйце и на финала в галета с подправки. Пържете двустранно в сгорещената мазнина за по около 5 минути от страна - трябва да се получи златиста коричка, но не и грозни черни изгорели петна. Вадете в чинията.

5. Поднесете като гарнитура или основно с поръска от наситнени листа копър. Ако сте се спрели на вариант зелето да е героят в чинията ви, можете да сервирате с разбито кисело мляко с намачкан чесън, наситнен копър и малко сол.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта