Зеле с майонеза, грах и варени яйца
Зелева салата с грах, варени яйца и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 малка или 1/2 голяма зелка
- 1 консерва грах (около 300 г отцедено количество)
- 6 яйца
- 150 мл майонеза
- сол на вкус
- 1 ч.л. горчица по желание
- копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Зелето почистете от твърдите кочани и нарежете на тънки лентички. Прехвърлете в купа и настискайте с малко сол, за да стане по-крехко.
2. Отцедете грахта и я добавете към зелето.
3. Яйцата сварете. Обелете. Жълтъците натрошете в салатата, а белтъците - наситнете.
4. Залейте с майонезата и горчицата. Разбъркайте и опитайте. При нужда добавете още сол, майонеза или горчица.
5. По желание украсете предястието като го поръсите с наситнен пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ