Варен ориз
Пухкав бял вегански ориз с разделени пръхкави зрънца.
Необходими продукти:
- 300 г ориз басмати
- 570 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете ориза, докато потече чиста вода.
2. Прибавете 570 мл вода и оставете да заври. Водата трябва да е поне два пъти колкото ориза.
3. Когато водата кипне, сложете капака и намалете котлона до под половината. Оставете за 8-10 мин.
4. Ако след това не се е абсорбирала цялата вода, свалете капака и оставете още няколко минути. Ако оризът е поел цялата вода, разбъркайте, за да не залепне за дъното. Опитайте и ако е все още леко твърд, добавете още вода и варете още известно време.
5. Готово е за сервиране, когато всички зрънца са се отделили едно от друго и цялата вода е абсорбирана. Трябва да е лек и пухкав.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ