Варен агнешки мозък
Деликатес - мозък от агне с подправки.
Необходими продукти:
- 3 бр. агнешки мозък
- 1 голяма глава лук, обелена и разполовена
- 1 резен лимон
- 1 пръчица канела
- щипка сол
- 3 скилидки чесън, счукан с малко сол
- ½ ч лимонов сок
- зехтин
- 3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Отстранете ципата от мозъците под течаща студена вода. Сложете ги в тенджера и покрийте с вода. Прибавете щипка сол, пръчиците канела, лука и лимоновия резен и оставете да заври на умерен огън.
2. Отстранете нечистата пяна и извадете лимоновия резен. Оставете на котлона за 10 мин.
3. Отцедете мозъците и ги измийте под течаща студена вода. Отцедете хубаво и сложете в чиния.
4. Прибавете сол, чесън, лимонов сок и зехтин на вкус.
5. Поднесете украсено с репички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ