Ванилов чийзкейк без блат
Сладкиш от крема сирене с ванилия.
Необходими продукти:
- 800 г крема сирене Филаделфия
- 3 яйца
- 150 мл заквасена сметана (намерете си най-високия процент)
- 150 г пудра захар
- 20 г масло
- ванилова есенция или ванилова захар в количество по желание
Начин на приготвяне:
1. С миксер на ниска степен разбийте Филаделфията с пудрата захар.
2. При непрестанно бъркане добавете и сметаната, яйцата и ванилията.
3. С маслото намажете хубаво не много голяма формичка за печене на сладкиши.
4. Нея поставете в дълбока тава и сипете вода, за да се готви сладкиша на водна баня.
5. Пуснете да се пече във фурната за 2 часа на 160 градуса.
6. След това изключете фурната и го оставете в нея за още час.
7. Обърнете сладкиша в друг съд и го приберете да се стегне хубаво в хладилника за една нощ.
8. По желание поднесете с плодове, накапан с мармалад, разтопен шоколад или топинг за сладкиши.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ