Регистрация

Ванилов пудинг с ягодов сос

Ванилов пудинг с ягодов сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1472

Млечен ванилов сладкиш с ягодова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 литър мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 80 г царевично нишесте
  • 200 г захар
  • 300 г ягоди
  • 100 г пудра захар
  • щипка сол
  • 6 яйца

Начин на приготвяне:

1. 800 мл от млякото изсипете в касерола заедно със захарта и щипката сол и сложете да кипва на бавен огън.

2. През това време разполовете шушулката ванилия, остържете сърцевината й и я прибавете към затоплящото се мляко, като след това пуснете в него и самата шушлка. Тя също ще освободи аромати.

3. В купа разбийте яйцата с миксер, добавете нишестето и останалото мляко и разбийте хубаво. Темперирайте сместа с част от подгрятото мляко и след това на бавна струя при непрестанно бъркане я прибавете в касеролата.

4. Гответе на бавен огън докато се получи сравнително гъст крем. След това махнете шушулката ванилия и дръпнете крема от котлона.

5. Намазнете формички за пудинг или голяма форма с дупка за кекс и изсипете топлата смес вътре. Отгоре покрийте със стреч фолио и щом се поохлади, приберете в хладилника за 4 часа.

6. Малко преди изваждането на сладкиша, с блендер пюрирайте ягодите с пудра захарта.

7. Купичките със студените сладкиши натопете на 3/4 във вряла вода за 1 минута и след това обърнете в чинии или голям поднос.

8. Залейте с ягодовия сос и поднесете, като по желание можете да украсите с листенца мента.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта