Регистрация

Ванилови курабийки с шоколадова глазура

Ванилови курабийки с шоколадова глазура
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4363

Домашни тунквани бисквити в маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 100 грама маргарин
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. заквасена сметана или мляко
  • 1 ч.л. сода
  • 3 с.л. картофено нишесте
  • ванилия на вкус

За глазурата:

  • 4 с.л. мляко
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 3 ч.л. какао
  • 50 грама масло

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маргарина, охладете го и го смесете с разбитите яйца със захарта за тестото. Добавете содата, брашното, ванилията и нишестето. Приберете в хладилник за 30 мин.

2. Разточете тестото с дебелина 0,5 см. и изрежете формички с отвора на чаша или сладкарските фигурки за бисквитки.

3. Подредете в намазнена или покрита с хартиено фолио за печене тавичка без да се допират и печете за 15-тина минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

4. Смесете захарта, млякото и какаото и кипнете на слаб огън до леко сгъстяване. След това в още топлата смес добавете и маслото.

5. Щом леко се охладят сладките и глазурата, натопете всяко от тестените десертчета в какаовата смес и подредете в поднос или чиния. Приберете в хладилник да се стегнат.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта