Регистрация

Бьоф Строганов - телешко с гъби и сметана

Бьоф Строганов - телешко с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1629

Телешки хапки в сметанов сос с гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко филе
  • 3 с.л. олио
  • 2 глави лук (около 220 г общо)
  • 250 г пресни печурки (може и кралски)
  • 30 г масло
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 дафинов лист
  • 250 мл бульон (зеленчуков, гъбен или телешки)
  • 250 мл гъста млечна готварска незаквасена сметана (25-31%)
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото филе нарежете на парчета тип лентички с дебелина и ширина около 2 см. и дължина около 5-6 см.

2. Лука нарежете на четвъртини и след това на тънки полумесеци. Гъбите нарежете на тънки шайби.

3. В голям тиган с незалепващо покритие сгорещете 1 с.л. олио на умерен огън и запържете половината от месцата за около 2 минути. Щом мръвката побелее от едната страна, въртете от другата. Извадете в купа. Сгорещете още 1 с.л. олио и запържете и другата половина по същия начин до побеляване. Извадете при първата част.

4. Сгорещете още 1 с.л. олио и запържете лука за 3-4 минути до златисто. Добавете маслото и гъбите и гответе докато гъбите пуснат водата си и тя се поизпари. Овкусете със сол и пипер и добавете горчицата. Разбъркайте хубаво.

5. Налейте бульона, кипнете и върнете месото в ястието. Пуснете дафиновия лист и оставете да къкри няколко минути.

6. Налейте сметаната и кипнете. Намалете огъня на слаб и варете 4-5 минути.

7. Подправете с наситнени листа пресен магданоз и махнете от огъня. Отстранете дафиновия лист и сервирайте докато е топло. Можете да поднесете с гарнитура от картофено пюре или върху намачкани варени картофи.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта