Регистрация

Бърз качамак с масло и бекон

Бърз качамак с масло и бекон
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 9349

Български качамак със сирене, месо и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • царевичен грис
  • сирене
  • масло
  • 1 глава лук
  • по желание бекон или друг вид месце
  • червен пипер
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В половин литър подсолена гореща вода, изсипете 200 грама царевичен грис. Бъркайте енергично. До половин минута царевичния грис ще е готов.

2. Нарежете на ситно една средна глава лук и я запържете с щипка червен пипер. Към тях може да добавите и нарязан на ситно бекон или друг вид колбас по желание. Ако искате вегетарианско ястие, и без месцето пак ще стане вкусно.

3. Залейте със запръжката горещия качамак и гарнирайте със натрошено сирене и разтопено масло.

 

Добър апетит!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта