Бърз зелен боб в соево-сусамов сос
Зелен боб със сусам и соев сос по азиатски.
Необходими продукти:
- 200 г зелен боб (замразен или пресен)
- малко зехтин
- 1 ч.л. счукан джинджифил
- 1 ч.л. счукан чесън
- около 3 с.л. сусам
- около 5 с.л. соев сос (използвах сос с аромат на гъби, но и обикновен ще свърши работа).
Начин на приготвяне:
Това е много бърз и прост начин да сготвите зелен боб.
1. Сложете зехтина в тиган уок или голям тиган.
2. Загрейте на средна температура.
3. Добавете чесъна и джинджифила.
4. Добавете боба и пържете няколко минути.
5. Добавете соевия сос, можете да добавите и няколко лъжици вода.
6. Оставете на средна към ниска температура, докато боба стане хубав и хрупкав.
7. В тиган с незалепващо покритие загрейте сусамовите зърна, докато покафенеят.
8. Добавете в уока (дълбок тиган) и сервирайте.
9. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ