Бързи мариновани пилешки филенца
Мариновани пържени пилешки гърди с коричка от сусам и галета, които се приготвят за по-малко от час.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 1 яйце
- 1 с.л. червен пипер
- 3 с.л. соев сос
- 1-2 с.л. терияки сос, ако имате
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 100 г галета + 1 ч.л. червен сладък пипер
- 1 с.л. бял сусам
- около 100 мл растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото филе на едри сочни хапки. Прехвърлете в купа.
2. Разбийте добре яйцето и залейте пилешкото с него. Отгоре поръсете сол, червен и черен пипер и чесън на прах. Покапете със соевия сос и терияки, ако имате. Разбъркайте добре и оставете да се маринова на стайна температура за 15 минути.
3. Сипете галетата в чиния и добавете червен пипер и семена сусам. С щипки взимайте пилешко филенце и овалвайте в галетата. Редете в чиния или поднос.
4. Сгорещете на средна степен олиото в тиган. Редете парченцата пилешко с отстояние и гответе двустранно за по 4-5 минути от страна. Вадете в чиния, застлана с домакнинска хартия.
5. Поднесете със сос по желание - барбекю, чеснов или друг.
Източник: YouTube/Shnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ