Бързи макарони с кайма, чушки и боб по мексикански
Мексикансо ястие с телешко, боб, чушки и паста.
Необходими продукти:
- 1 сладка червена чушка
- 2 с.л. олио
- 500 г кайма
- 1 консерва боб в доматен сос
- 2 с.л. доматен концентрат
- 350 мл вода (или домашен бульон, ако имате)
- сол на вкус
- лют пипер на вкус
- 200 г макарони или друга дребна паста
- пресни листа магданоз или кориандър по избор за поръсване при сервиране
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чушката на лентички тип полумесеци и запържете за 2 минути в сгорещеното олио.
2. Добавете каймата и гответе като разрохквате докато се разпадне на трохи.
3. Прибавете доматената паста, сол и лют пипер на вкус и залейте с боба в доматен сос. Изчакайте да кипне.
4. Сипете бульона, оставете да заври и добавете пастата. Захлупете с капак и гответе 10 минути. После махнете капака и оставете на огъня още 1-2 минути като периодично разбърквате.
5. Поръсете с наситнен пресен магданоз или пресен кориандър преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ