Бързи задушени картофи с пилешко на тиган
Пържени картофи с малко мазнина и пилешки филета със соев сос.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 2-3 с.л. олио
- 450 г пилешки гърди + 1 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 1-2 щипки лют пипер на люспи
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете на гредички с дебелина около 1 см., ширина около 2 см. и дължна около 4-5 см.
2. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и изсипете картофките вътре. Гответе 20 минути на умерен огън като периодично разбърквате и обръщате.
3. През това време нарежете пилешкото филе на парчета, подобни на картофените. В други тиган пак на умерен огън сгорещете 1 с.л. олио и изсипете пилешкото.
4. Гответе 6-7 минути при периодично разбъркване. След това овкусете със сол, черен и лют пипер и залейте със соевия сос. Оставете да покъкри на слаб огън 2-3 минути.
5. Върнете се при картофите. Посолете ги, намалете огъня леко и захлупете с капак. Оставете да се готвят така до готовност - около 5-6 минути.
6. Готовото пилешко махнете от котлона. Готовите картофи разпределете в 1 голяма или 3-4 индивидуални чинии и отгоре разпределете пилешкото. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ