Български телешки кюфтета в стил Джейми Оливър
Кюфтета по нашенски с лук и кимион.
Необходими продукти:
- 500 г телешка кайма ( за 4 броя кюфтаци)
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 средна глава лук
- щипка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете каймата в удобен за месене съд и добавете към нея подправките и нарязания на дребно лук.
2. Размесете добре и оставете каймата да престои така около 1-2 часа.
3. Разделете каймата на четири части и оформете от нея четири кюфтета.
4. Загрейте тиган на максимална степен и сложете в него и четирите кюфтета. Нужни са им не повече от 3 минути за всяка страна. Отвън ще образуват хрупкава коричка а отвътре ще са леко розови, така трябва да бъдат.
Кюфтетата са идеална „гарнитура“ към всяко постно ястие или салата :-)
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ