Пържени кюфтета на пара
Класически кюфтета от кайма, опържени на пара.
Необходими продукти:
- 250 грама кайма
- ½ стар хляб
- 1 яйце, разбито
- ¼ чаша мляко
- сол и пипер
- 1 малка глава лук, нарязана
- кетчуп
- сос уорчестър
- майонеза
- вода
Начин на приготвяне:
1. В подходящ съд смесете добре с ръце каймата, хляба, яйцето и млякото. Добавете лука и по ваша преценка малко уорчестър сос и кетчуп.
2. Вземете малка част от каймата и с ръце оформете от нея кюфтета.
3. В тиган за пържете поставете много малко олио и загрейте на висока температура.
4. Пържете кюфтетата от всяка страна, докато покафенеят. След това добавете вода в тигана и веднага сложете капак. Оставете така кюфтетата, докато спрете да чувате пращенето или докато водата се изпари.
5. Сервирайте с ориз или зеленчуци по ваш избор. Консумирайте с майонеза и кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ