Български винен кебап
Народна гоздба с телешко и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 200 г телешко на едри парчета
- 1 голям или 2 средни картофа, обелени и нарязани
- 1 голяма глава червен лук на не много тънки резени
- 2 дафинови листа
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- зехтин
- пресен магданоз
- 1 чаша бяло вино
- 3 чаши вода
Начин на приготвяне:
1. Покрийте дъното на дълбока тежка тенджера със зехтин, добавете брашното и бъркайте докато се получи бял сос. Сложете на среднослаб огън докато започне да бълбука. Добавете червения пипер и бъркайте докато се разтвори.
2. След това сложете маслото, лука, картофите, дафиновия лист, индийското орехче, черния пипер и солта. Разбъркайте добре.
3. Добавете виното и водата и бъркайте. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри около 35 минути, като от време на време разбърквате докато картофите омекнат.
Сложете магданоза, бъркайте и гответе още 3 минути.
4. Свалете от огъня и поднесете с допълнително черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ