Бухтички ланки по български
Бабините бухти по рецепта на Иван Звездев.
Ланки по въбелски - така Иван Звездев нарича традиционните български понички, познати като бухти. Рецептата, представена в канала Кухнята на Звездев, е лесна, защото тестото не се меси, ами просто се бърка докато се превърне в хомогенна лепкава смес. После остава само пърженето, като в него има доза магия.
В киселото мляко се погасява содата. Точните продукти ще намерите в края на видеото на Звездев. В купа се разбиват яйцата с тел, като сместа не трябва да се пребърква. Добавя се киселото мляко с шупли от содата, допълително се слага и бакпулвер, разбърква се и се залива с пресятото брашно. Бърка се докато брашното се абсорбира. Няма нужда от чакане, втасване и въобще губене на време преди закуска. Директно преминаваме към пърженето.
В тиган с щедро количество мазнина се готвят народните понички. С намазнена лъжица се гребва от сместа и се изсипва в сгорещеното олио. А щом бухтите позлатеят от долната си страна, се случва кулинарна магия - сами се обръщат в тигана, за да се запържат и от дугата страна. Все пак не разчитайте само на свръхестествени явления, ами следете с едно око ланките.
Вадете в съд, застлан със салфетка или домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина. После можете да сервирате с поръска от пудра захар, заливка от мед или с бучка сирене, ако предпочитате солени бухти. Хапвайте докато са топлички!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ