Регистрация

Бутчета с портокали по марокански

Бутчета с портокали по марокански
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 924

Печени пилешки бутчета с масло, подправки и портокал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 портокала с ядлива кора (био или много добре измити)
  • 6 горни пилешки бутчета
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. сух джинджифил
  • 90 г масло

Начин на приготвяне:

1. От двата портокала отрежете само средните три шайби - трябва да са големи, дебели и сочни. Останалото си изстискайте на сок и го пийнете докато основното се готви.

2. Сложете шестте шайби с леко отстояние една от друга в тава. Бутчетата почистете от остатъчни перушинки и нечистотии.

3. Смесете двата вида пипер с кимиона, солта, куркумата, канелата и джинджифила.

4. Намажете бутчетата със сместа и ги поставете върху портокалите с кожата нагоре. Ако ви е останало още от сместа от подправки, разпределете я върху кожата.

5. Сложете по 15 грама масло върху всяко бутче.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

7. Извадете, изчакайте да почине 2 минути и прехвърлете в индивидуални порции. Залейте със соса, отделил се в тавата и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта