Бутчета с портокали по марокански
Печени пилешки бутчета с масло, подправки и портокал.
Необходими продукти:
- 2 портокала с ядлива кора (био или много добре измити)
- 6 горни пилешки бутчета
- 2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. куркума
- 1/2 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. сух джинджифил
- 90 г масло
Начин на приготвяне:
1. От двата портокала отрежете само средните три шайби - трябва да са големи, дебели и сочни. Останалото си изстискайте на сок и го пийнете докато основното се готви.
2. Сложете шестте шайби с леко отстояние една от друга в тава. Бутчетата почистете от остатъчни перушинки и нечистотии.
3. Смесете двата вида пипер с кимиона, солта, куркумата, канелата и джинджифила.
4. Намажете бутчетата със сместа и ги поставете върху портокалите с кожата нагоре. Ако ви е останало още от сместа от подправки, разпределете я върху кожата.
5. Сложете по 15 грама масло върху всяко бутче.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
7. Извадете, изчакайте да почине 2 минути и прехвърлете в индивидуални порции. Залейте със соса, отделил се в тавата и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ