Регистрация

Бутчета с мед и картофи на фурна

Бутчета с мед и картофи на фурна
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 736

Печени пилешки бутчета в меден сос с картофи и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 4 горни пилешки бутчета
  • сол
  • 400 г картофи
  • 1 червена сладка чушка
  • черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 2 с.л. мед
  • 200 мл пилешки бульон или вряла вода
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета поръсете със сол.

2. Сгорещете на умерен към силен огън олиото в тиган с огнеупорна дръжка и незалепващо покритие. Положете бутчетата първо с кожата надолу да се запържат за 5 минути. След това обърнете и пържете още 5 минути от другата страна.

3. Докато бутчетата се готвят, измийте картофите и ги нарежете на шайби. Ако ципата е дебела и картофите са големи, можете да обелите и да нарежете на полумесеци. Изсипете ги в тигана от гответено на пилешкото и разбъркайте. Оставете да се запържат за 5-6 минути.

4. През това време нарежете на лентички чушката и я прибавете. Разбъркайте няколко пъти в рамките на 6 минути. След това добавете сол, двата вида пипер и залейте с меда. След минута добавете бульона и изчакайте да закъкри.

5. Вкарайте и бутчетата в тигана, а после прехвърлете тигана (ето защо ви трябва да е с огнеупорна дръжка) в загрята на 180 градуса фурна. Печете 25 минути.

6. Извадете, разпределете в индивидуални порции и поръсете с магданозени листенца.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта