Бутер солети със сирене и магданоз
Соленки с маслини, сирене и ким.
Необходими продукти:
- 300 г бутер тесто
- 70 г бяло сирене (можете да опитате и със синьо)
- 70 г маслини без костилки
- 2 с.л. силно наситнен пресен магданоз (само листенца)
- 1 яйчен белтък
- едра сол или ким на зърна
Начин на приготвяне:
1. Разточете на тънко бутер тестото. Добре е да получите два еднакви правоъгълника от него с размери 20х30 см.
2. В купата на блендера изсипете маслините, бялото сирене и наситнения магданоз. Добавете белтъка и бръмнете за 5-6 секунди.
3. С получената смес намажете едната от корите. Захлупете с втората.
4. Нарежете с остър неназъбен нож на ленти по дължина, като ширината им е около 2-2,5 см.
5. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте всяка от солетите и я усуквайте докато се получи спирална визия. Редете с отстояние в тавата. Отгоре поръсете със сол или ким.
6. Печете на 180 градуса за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ