Регистрация

Бутер солети със сирене и магданоз

Бутер солети със сирене и магданоз
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1796

Соленки с маслини, сирене и ким.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г бутер тесто
  • 70 г бяло сирене (можете да опитате и със синьо)
  • 70 г маслини без костилки
  • 2 с.л. силно наситнен пресен магданоз (само листенца)
  • 1 яйчен белтък
  • едра сол или ким на зърна

Начин на приготвяне:

1. Разточете на тънко бутер тестото. Добре е да получите два еднакви правоъгълника от него с размери 20х30 см.

2. В купата на блендера изсипете маслините, бялото сирене и наситнения магданоз. Добавете белтъка и бръмнете за 5-6 секунди.

3. С получената смес намажете едната от корите. Захлупете с втората.

4. Нарежете с остър неназъбен нож на ленти по дължина, като ширината им е около 2-2,5 см.

5. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте всяка от солетите и я усуквайте докато се получи спирална визия. Редете с отстояние в тавата. Отгоре поръсете със сол или ким.

6. Печете на 180 градуса за 20-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта