Бутер соленки с шунка и кашкавал
Тестени охлюви тип соленки с бекон и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 опаковка бутер тесто
- 200 г шунка на слайсове (можете да използвате и друг тип колбас като бекон на слайсове)
- 150 г кашкавал (или друго жълто сирене - пармезан, чедър, гауда)
- 2 ч.л. горчица или подправки на вкус (чубрица, сминдух)
Начин на приготвяне:
1. Листа бутер тесто разточете немного върху набрашнен плот.
2. Намажете с горчицата и поръсете с подправки.
3. Подредете слайсовете колбас отгоре по цялата дължина и ширина на тестото.
4. Поръсете с рендосаното жълто сирене.
5. Завийте на руло.
6. Застелете голяма тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
7. Рулото нарежете на малки рулца с дебелина между 2 и 3 см. Подредете с отстояние в тавата.
8. Печете за 10-12 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ