Бурито с бекон и пържени картофки
Бурито, пълнено с яйчена смес от зеленчуци, подправки и бекон.
Необходими продукти:
- 6 жълтъка
- 1 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. магданоз
- 1 с.л. пресен кориандър (листа)
- 1 домат, без семена, нарязан
- 1 скилидка чесън, пресован
- 2 питки тортила (достатъчно големи като за бурито)
- 1 голям картоф за пържене, нарязан на кръгчета
- 1 1/2 с.л. лъжици масло, разделено на 2
- пуешки бекон (или друг бекон по избор)
- зехтин
- морска сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете мъничко от зехтина в голям тиган. Прибавете половината от маслото и намажете с него дъното.
2. Сложете картофите в тигана в кръг (може и на 2 реда). Наръсете ги с малко сол. Запържете докато долния ред се зачерви (около 8-10 минути).
3. Обърнете, така че да се зачервят и от горната страна. Ако сте ги наредили на 2 реда, опитайте първо да прехвърлите горния ред отдолу. Гответе още 6-8 минути.
4. В зависимост от броя на кръгчетата, обръщайте многократно, така че всяко от картофчетата да е изпържено и от двата края. Запържете ги до златисто и докато са съвсем омекнали –още около 3-5 минути.
5. Докато се пържат картофите, сложете тортилите във фурната на слаб огън колкото да се стоплят.
6. Разбийте жълтъците с млякото. Добавете чесъна, кориандъра, магданоза и доматите. Оставете настрани.
7. Намажете дъното на друг тиган с малко мазнина. Наредете на дъното пуешки бекон и го запържете до златисто, обърнете го от другата страна и запържете за още малко – около 2-3 минути от всяка страна.
8. Натрошете бекона и го прибавете към яйцата, разбийте. Върнете веднага яйчената смес в същия тиган, в който сте пържили бекона и разбъркайте докато яйцата се стегнат до желаната от вас степен – твърди или леко течни.
9. Извадете тортилите и разделете яйцата на две – за всяка от питките. Завийте ги и ги сервирайте с пържените картофи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ