Бургер за планинари
Сандвич с шунка, бекон, говеждо, сирене и яйце.
Необходими продукти:
- 2 дебели резена ръжен хлаб (за предпочитане от големите)
- 3 резена бекон
- 2 резена бекон / шунка
- говеждо месо, осолено и овкусено с пипер и оформено в две кюфтенца
- домати, нарязани на филийки
- 1/4 глава лук, нарязан на кубчета
- нарязана маруля
- 1 яйце
- сирене (чедар или джак за препочитане)
- сос Thousand Island или друг сос по избор
- майонеза
Начин на приготвяне:
1. В един тиган започнете да пържите лука в малко олио, като разбърквате от време на време докато покафенее и поомекне.
2. В друг, по-голям тиган, сгответе бекона и шунката, докато започнат да покафеняват и отстранете от огъня.
3. В по-голям тиган сипете кюфтенцата, като ги подхвърляте, ако е необходимо. Когато са почти готови, сложете сиренето отгоре и покрийте с капак.
4. В по-малкия тиган изпържете едно яйце, като разбъркате жълтъка докато се сготви до средна твърдост.
5. На долната филийка ръжен хляб намажете майонеза, сложете марулята и лука. Подредете един слой домати, месо, сирене, свинско и продукти от свинско. Сложете соса "Thousand island" на горната филийка и планинският ви бургер е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ