Бургер с гъби и сирене фета
Пилешки сандвич със сирене и салата.
Необходими продукти:
За бургера:
- 4 филии пълнозърнест пшеничен хляб или питки за хамбургери
- 500 г пилешка кайма
- 1 яйце
- ½ ч.л. морска сол за готвене
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сушен магданоз
- 1 скилидка чесън (накълцана)
- 2 филии сирене фета
За гарнитурата:
- 10 бр. култивирани печурки (нарязани на филийки)
- 1 малка глава лук (нарязана на филийки)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Запържете в тиган с малко масло.
2. Докато хлябът се запържва, запържете гъбите и лука в отделен тиган с малко зехтин. Изчакайте, докато гъбите потъмнеят малко, преди да ги посолите, така че да не станат прекалено сочни.
3. В една купа смесете с ръце продуктите за бургера без сиренето. Разделете ги на две и оформете 2 плоски кюфтета. Направете малка вдлъбнатина в центъра на всяко кюфте, за да запази формата си, когато го опечете. Досега хлябът трябва вече да е станал хрупкав, отстранете го от котлона и го оставете настрана. Увеличете степента на котлона до средно висока, пържете кюфтетата в същия тиган 5-6 мин. от едната страна. Обърнете ги и сложете сирене фета отгоре. Пържете още 5-6 мин. Може да се наложи да намалите малко огъня, когато печете от другата страна.
4. Подредете бургера. Изсипете малко дижонска горчица и майонеза върху хляба, ако желаете. Сложете кюфтето върху едната филия, сложете върху него запържените гъби и лук и покрийте с втората филия хляб. Сервирайте със зелена салата сорт Ромейн и домати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ