Брюле с ябълки и сметана
Сметанов крем с ябълки в масло и захарна коричка.
Брюле без печене готви Иван Звездев, като показва как се прави ябълков сладкиш с млечна залива и карамелена коричка, който дори не влиза във фурната. Кремчетата са идеална закуска или десерт, който ще зарадва деца, гости и любими хора. А направата им не изисква повече от половин час, но за съжаление трябва да се изчака няколко часа докато сладкишите се стегнат в хладилник.
Първо ябълките се режат на малки кубчета. Следва да се сготвят в масло със захар за 10-тина минути докато омекнат и придобият карамелен вкус. После се разпределт на дъното на формички за брюле или крем карамел. Жълтъците се разбъркват, а сметаната се подгрява със захарта без да се кипва. На тънка струйка сметаната се налива към жълтъците и после всичко се връща на огъня, но отново без да се позволява да заври. Овкусява се с ванилия.
Нишестето се разбива с малко студена вода и се налива към топлия крем. Разбърква се и с получената смес се заливат ябълките. Прибира се в хладилник. А преди поднасяне можете да поръсите с по 1 с.л. захар всяко кремче и да карамелизирате с горелка. Придобива много красива визия и завършеност. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ