Брускети с патладжани и бекон
Препечен филийки с пържени патладжани и ленти бекон.
Необходими продукти:
- 1 багета
- 2 патладжана
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- китка магданоз
- 100 г бекон
- 20 мл растителна мазнина за пържене
- 70 мл зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на кубчета, измийте и посолете. Оставете настрана, докато обелите лука и го наситните, а багетата нарежете на филийки и всяка от тях намазните със зехтин.
2. Сложете хляба да се пече във фурна на 180 градуса за 15 минути. През това време сгорещете в тиган растителната мазнина.
3. Запържете в нея лука, отмитите от солта и подсушени патладжани и скилидките чесън.
4. Върху още топлите филийки сипете от плънката, отгоре покрийте с ленти бекон (може да ги оформите на розички) и накрая поръсете с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ