Броколи темпура - панирани броколи
Панирани броколи с хрупкава японска панировка.
Необходими продукти:
- 1 глава броколи
- 1 яйце
- 250 г брашно
- 3 с.л. царевично брашно
- 1 с.л. сол
- 600 мл ледено студена газирана вода
- 6 кубчета лед
- олио за пържене на маслена баня
- сос за поднасяне (чеснов или пикантен)
Начин на приготвяне:
1. Измийте броколите и ги разделете на цветчета, които не трябва да бъдат много големи. Приберете в хладилник докато пак потрябват.
2. Разбийте яйцето, добавете газираната вода и разбийте отново. Прибавете солта и постепенно вкарайте в сместа двата видат брашно, докато се получи гладко тесто. Изстудете го с ледчетата, като ги пуснете в панировката. Приберете и нея в хладилника докато се сгорещи силно олиото.
3. В дълбок съд налейте щедро количество олио. Трябва да работите много бързо, за да не се стоплят продуктите. Тогава би се загубил чарът на панировката. Овалвайте розичка броколи в панировката и пържете на маслената баня докато стане златиста. Вадете в съд, застлан с хартия за печене.
4. Колкото по-бързо се сервира темпура, толкова по-вкусна е тя. Така че след като извадите последното цветче от тигана, поднесете с любимия чеснов сос или чеснова майонеза и се насладете на автентично япоснко удовослствие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ