Броколи с моцарела и чери домати
Печени броколи с чери домати и коричка от сирена.
Необходими продукти:
- 800 г броколи
- 200 г чери домати
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- 4 с.л. зехтин
- 150-200 г кашкавал, моцарела за пици (от сухата) или друго твърдо сирене по избор
- 2 топки обикновена моцарела в суроватка
Начин на приготвяне:
1. Броколите разделете на съцветия, изхвърлете кочана и листата, а по-големите цветчета разполовете. Измийте добре.
2. Сложете решетка за готвене на пара в тенджера с вода и поставете броколите на решетката. Пуснете котлона на силен огън и гответе 12 минути след кипването на водата под капак.
3. През това време измийте и разполовете чери доматите. Прехвърлете ги в купа и поръсете със сол и пипер. Добавете минатия през преса чесън и залейте с 1 с.л. зехтин. Разбъркайте и оставете настрана.
4. Рендосайте твърдото сирене, а моцарелата нарежете на тънки кръгчета.
5. Намажете с 1 с.л. зехтин дъното на йенска тава. Изсипете готовите броколи докато са топли, за да темперират стъклото. Поръсете със сол и пипер и покапете с 2 с.л. зехтин. Разбъркайте. Прибавете доматите с все отделилия се от тях сос и разбъркайте отново.
6. Поръсете с рендосания кашкавал, а отгоре подредете резените моцарела.
7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути. Веднага след изваждане можете да хапвате.
Източник: YouTube/perfekte recepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ