Броколи с бекон и майонеза
Предястие от броколи на пара с майонезен сос, стафиди и бекон.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава броколи
- 1/2 глава червен лук
- 100 г стафиди (сочни)
- 200 г бекон
За дресинга:
- 2 с.л. оцет
- 1 с.л. захар
- сол и пипер
- 100 г майонеза
- семена за поръсване по желание (белени слънчогледови семки или бял сусам)
Начин на приготвяне:
1. Разделете броколите на съцветия, измийте ги и гответе на пара за 8 минути.
2. Бекона нарежете на слайсове и запечете на сух тиган. Извадете върху домакинска хартия да се отцеди, а след това нарежете на лентички.
3. Червения лук наситнете.
4. Смесете майонезата със захарта и оцета. Добавете сол и пипер на вкус.
5. В купа обединете броколите, лука и бекона. Залейте с майонезения сос и разбъркайте. След това поръсете със семена и сафиди и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ