Бразилска салата с маруля и маслини
Южноамериканска салата с домати, нахут, маслини и маруля.
Необходими продукти:
- 1½ глави маруля, добре измити и подсушени
- 3 домата, обелени и нарязан на тънки филийки
- 1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
- 1 консерва (200 г) отцедени черни маслини
- 1 консерва (425 г) нахут, отцеден
- прясно нарязан магданоз за украса
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Подредете няколко листа марулята в индивидуални чинии за сервиране.
2. Накъсайте останалата маруля на хапки и покрийте целите листа.
3. Подредете доматите, така че да се припокриват, в средата на канапето от маруля и пъхнете резените лук между резените домат.
4. Поръсете с нахут.
5. Поднесете с магданоз и зехтин или друг предпочитан дресинг отстрани.
* В Бразилските хранителни вериги продават т.нар. палмова сърцевина в консерви. Продуктът почти не се изнася за Европа, но ако намерите, прибавете нарязани парченца от нея, тъй като съставката съществува в оригиналната местна рецепта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ