Регистрация

Бразилска салата с маруля и маслини

Бразилска салата с маруля и маслини
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4142

Южноамериканска салата с домати, нахут, маслини и маруля.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1½ глави маруля, добре измити и подсушени
  • 3 домата, обелени и нарязан на тънки филийки
  • 1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
  • 1 консерва (200 г) отцедени черни маслини
  • 1 консерва (425 г) нахут, отцеден
  • прясно нарязан магданоз за украса
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Подредете няколко листа марулята в индивидуални чинии за сервиране.

2. Накъсайте останалата маруля на хапки и покрийте целите листа.

3. Подредете доматите, така че да се припокриват, в средата на канапето от маруля и пъхнете резените лук между резените домат.

4. Поръсете с нахут.

5. Поднесете с магданоз и зехтин или друг предпочитан дресинг отстрани.

* В Бразилските хранителни вериги продават т.нар. палмова сърцевина в консерви. Продуктът почти не се изнася за Европа, но ако намерите, прибавете нарязани парченца от нея, тъй като съставката съществува в оригиналната местна рецепта.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта